Teaterdager 2006






LYSDESIGN Tilbake til oversikten
Kursholder: Terje Wolmer
 
Kurset vil ta utgangspunkt i deltakernes erfaringer og om nødvendig gi elementær innføring i faget. Med enkle midler vil vi likevel ha som mål å lyssette en scene fra Vildanden. Kursdeltakerne skal lære seg å forholde seg til regissørens krav og til en gitt scenografi. Det blir praktisk arbeid med å sette lys på sminkede skuespillere.
 
 
Terje Wolmer er fast ansatt lysdesigner på Det Norske Teatret, hvor han har gjort lysdesign på en lang rekke av teatrets forestillinger;- klassikere, musikaler og moderne dramatikk. I tillegg har han hatt freelance-oppdrag på andre teatre, bl.a. Nathionalteatret (”Figaros bryllup” og ”Hvem er Earnest”) og Thalia Teater (”Evita”), foruten en rekke danseforestillinger ved forskjellige scener.
 

 
NB! Dette kurset inngår i en "kursvifte" som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Fredag kveld møtes alle faggruppene sammen med instruktøren som om vi skulle sette opp stykket på ordentlig. Han gir oss innblikk i analysen av stykket. Vi samler oss om en scene som vi til slutt skal spille i forhold til en scenografisk idé, lyssetting og sminke. Produksjonskurset skal planlegge utfra en oppsetting av Vildanden i et amatørteater.