Teaterdager 2006






PRODUKSKONSLEDELSE Tilbake til oversikten
Kursholder: Henrik Melsom Edvardsen
 
Kreativt kaos eller planlagt kreativitet?
Metodene er forskjellig for å få til en god prosess i en teaterproduksjon. Kurset lærer deg å styre denne prosessen så ikke tilfeldighetene styrer deg. Kurset er beregnet både på den som er ny i teaterlaget og for den som sitter inne med gode og dårlige erfaringer når det gjelder ansvar for en produksjon. Kursdeltakerne vil lære å arbeide etter en produksjonsplan og hvordan man skal få de andre til å respektere den. Dessuten; hva er inspisientens rolle og hvordan setter vi opp et realistisk budsjett? I år skal vi forholde oss til en bestemt produksjon, nemlig Vildanden. Hvordan planlegger vi en helaftens forestilling? Prinsippene i arbeidsmetoden kan seinere brukes på alle typer sceneforestillinger.
 

Henrik Melsom Edvardsen arbeider som produsent ved Riksteatret og har frilansoppgaver som produksjonsleder og kursholder. Han har arbeidet de siste ti årene som inspisient og  produksjonssjef ved Nationaltheatret. Han er utdannet Stage Manager ved Royal Academy of Dramatic Art, har arbeidet ved Norsk Revyfaglig Senter, og er medforfatter av Den store revyboka.

 


NB! Dette kurset inngår i en "kursvifte" som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Fredag kveld møtes alle faggruppene sammen med instruktøren som om vi skulle sette opp stykket på ordentlig. Han gir oss innblikk i analysen av stykket. Vi samler oss om en scene som vi til slutt skal spille i forhold til en scenografisk idé, lyssetting og sminke. Produksjonskurset skal planlegge utfra en oppsetting av Vildanden i et amatørteater.