Teaterdager 2006






SCENOGRAFI Tilbake til oversikten
Kursholder: Hans Petter Harboe
 
Kurset handler om teaterscenografi og trekker skillet mellom scenografi og dekor. Deltakerne får en innføring i scenografens oppgave: Å lade scenerommet med innhold og atmosfære og få rommet til å fungere som en aktiv medspiller i forestillingen. Praktiske øvelser inngår i kurset med utgangspunkt i Ibsens skuespill ”Vildanden”. Her hører med en tur innom ”mørkeloftet”.
 
 
Hans Petter Harboe er utdannet scenograf ved Croydon College of Art & Design i London og University of Banff i Canada. Han har arbeidet ved de fleste av landets institusjonsteatre og scenografert over 100 produksjoner. Virksomheten omfatter klassisk og moderne drama/komedie, barneteater, dukketeater, revy, musikal og opera.
 

NB! Dette kurset inngår i en "kursvifte" som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Fredag kveld møtes alle faggruppene sammen med instruktøren som om vi skulle sette opp stykket på ordentlig. Han gir oss innblikk i analysen av stykket. Vi samler oss om en scene som vi til slutt skal spille i forhold til en scenografisk idé, lyssetting og sminke. Produksjonskurset skal planlegge utfra en oppsetting av Vildanden i et amatørteater.