Teaterdager 2006






SKUESPILLER TEKNIKK Tilbake til oversikten
Kursholder: Liv Hege Nylund
 
Kurset henvender seg til deltakere uansett bakgrunn.
Når vi står overfor en tekstmengde mister vi ofte blikket for situasjonen.
Kurset vil gjøre oss oppmerksomme på hvor viktig det er å forstå situasjonen i en scene før vi går i gang med å lære tekst. Ved å avdekke situasjonen kan vi gjenkjenne tilsvarende opplevelser vi selv har hatt og gjøre bruk av egne erfaringer.Gjennom en del praktiske øvelser vil vi synliggjøre dette.
Vi vil også se på hvordan pauser kan gjøre spillet levende. Det er jo i pausene vi inviterer publikum inn med sine egne erfaringer! Deretter arbeider vi med en scene fra Vildanden og prøver det vi har lært i praksis.
 
 
 
Liv Hege er skuespiller, sceneinstruktør og dramatiker. Hun er daglig leder for Oppland Teaterverksted og har arbeidet på Nord-Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Hordaland Teater.
 

NB! Dette kurset inngår i en "kursvifte" som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Fredag kveld møtes alle faggruppene sammen med instruktøren som om vi skulle sette opp stykket på ordentlig. Han gir oss innblikk i analysen av stykket. Vi samler oss om en scene som vi til slutt skal spille i forhold til en scenografisk idé, lyssetting og sminke. Produksjonskurset skal planlegge utfra en oppsetting av Vildanden i et amatørteater.