Teaterdager 2006






REGI Tilbake til oversikten
Kursholder: Terje Mærli
 
Kurset tar for seg instruktørens arbeidsprosess med utgangspunkt i Ibsens Vildanden. Analyse av teksten og hvordan man samarbeider med de andre faggruppene scenografi, lys, sminke og produksjon, men med fokus på praktisk arbeid. Deltakerne vil selv måtte være skuespillere. Vi velger en sentral scene som vi skal arbeide fram så ferdig som mulig med lyssetting og med en scenografisk idé. Deltakerne må lese Vildanden på forhånd.
 
 
Terje Mærli er en av våre mest etterspurte sceneinstruktører. Han har hatt flere oppgaver i Sverige, Danmark og Tyskland. Han er særlig kjent for nyskapende oppsetninger av Ibsens skuespill .Han har vært sjef ved Trøndelag Teater og kursholder på Revyfestivalen på Høylandet flere ganger.
 

NB! Dette kurset inngår i en "kursvifte" som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Fredag kveld møtes alle faggruppene sammen med instruktøren som om vi skulle sette opp stykket på ordentlig. Han gir oss innblikk i analysen av stykket. Vi samler oss om en scene som vi til slutt skal spille i forhold til en scenografisk idé, lyssetting og sminke. Produksjonskurset skal planlegge utfra en oppsetting av Vildanden i et amatørteater.