Teaterdager 2007




KOREOGRAFI/DANS FOR TEATER Tilbake til oversikten
Kursholder: Mai Elin Løkken
 
De aller fleste teater- og revyforestillinger kan løftes mye med litt musikk og noen dansetrinn. Men hvordan får vi dansen til å se bra ut? Dette kurset skal gi deg noen grunnleggende teknikker i koreografi og dans som du kan bruke uansett om dansen er en integrert del av en historie, eller et løsrevet nummer i en revy.
 
DETTE LÆRER DU: 
  • Hvordan kommer jeg i gang med dansen?
  • Hvilke elementer bør en dans inneholde for å se bra (eller fantastisk…) ut?
  • Scenisk presentasjon av dansen.
 
DETTE GJØR VI:
Kurset kombinerer mye praktisk arbeid med litt teori. Vi skal lære grunnleggende dansetrinn, få en enkel innføring i forskjellige dansestiler, improvisasjon og forskjellige måter å koreografere på. Dere får også med dere et lite kurshefte hjem etter kurset.
 
Kurset passer for amatørskuespillere, instruktører, regissører og andre som er interessert. Du trenger ikke å ha noe danseerfaring for å delta. Vi skal nok få til både galskap, lidenskap og litt faenskap… Velkommen!
 
 
Mai Elin er utdannet dansepedagog ved Universitetet i Stavanger. Har tidligere drevet mye med teater, og har gått på dramalinja ved Gjøvik VGS.
Hun underviser ved Lillehammer Ballettskole, Gjøvik Ballettskole og gjennom sitt eget firma Kreo Dans. Ved siden av undervisning på ballettskolene, arbeider hun frilans både som instruktør, danser og koreograf.