Teaterdager 2007




IMRPROVISASJON Tilbake til oversikten
Kursholder: Ronny Fagereng
 
Kurset tar for seg improvisasjon som scenekunst med fokus på historiefortelling. Vi ser på hvordan vi kan bruke improvisasjon som forestilling og til kreativt arbeide med tekst. Grunnlagslitteraturen vil være Impro for storytellers av Keith Johnstone og om diktekunsten av Aristoteles.
 
Kurset er også godt egnet i "å bli sikrere på seg selv" og kunne løse ting på strak arm. Og ikke minst - vi skal ha det moro sammen!
 
Ronny har lang erfaring som instruktør, skuespiller, kursholder samt styreleder ved Oslo teatersenter. Ronny er tidligere norsk og nordisk mester i teatersport, og har etablert flere improgrupper, og er arrangør av festivalen Pulver – Norwegian Improvitation Theatre Festival, Norges eneste internasjonale festival for improvisert teater.
 
Han har sin utdanningsbakgrunn fra krigsskole og filosofi fra UiO, og en rekke kurs med bl.a. Keith Johnstone, Shawn Kinley, Tony Totino, Steve Jarand, Per Gottfredsson, Eugen Gerein, Guy Van Sande og Michail Choumenchenko. I tillegg fikk Ronny tildelt Bøhrreprisen i 2006.