!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
Teaterrådets framtidskurs, 28.05.2014 Tilbake

Paraplyorganisasjonen Norsk Teaterråd (på bildet styreleder Ivar Christiansen), der Norsk Amatørteaterforbund og 15 andre organisasjoner som i større eller mindre grad driver med amatørteater er medlem, har vedtatt en ny handlingsplan for perioden frem mot 2016. 

Handlingsplanen beskriver hvilke områder Norsk teaterråd skal arbeid i den kommende toårsperioden, og inneholder en rekke oppgaver innenfor service, politikk, organisasjonsutvikling og rammevilkår, skriver de på sin nettside.

- Handlingsplanen er tydelig på hvilke oppgaver man ønsker at Norsk teaterråd skal bidra på, sier Morten Hagevik i Norsk teaterråd. Og flere av områdene skal løses i samarbeid med organisasjoner og fylkesteaterråd: - Vi er ikke store nok, eller har nok ressurser til å løse disse alene, sier han. Derfor er samarbeid i amatørteaterparaplyen veien å gå.

Årsmøtet ønsker at Norsk teaterråd skal bidra til å styrke samarbeidet mellom kulturaktører på lokalt nivå, og synliggjøre amatørteaterfeltet sin rolle som samfunnsutvikler. Dette er ett av de områdene hvor det blir spennende å utvikle rådet fremover, sier Hagevik. - Norsk teaterråds 17 medlemsorganisasjoner er årlig i kontakt med nærmere 1 000 lag, og svært mange av disse har utfordringer som er knyttet til den kommunale kulturforvaltningen. Det er en naturlig oppgave for Norsk teaterråd å bidra til at kunnskapen om våre medlemsorganisasjoners aktiviteter øker i kommunene, skriver teaterrådet på sin nettside. 

Tekniske henvendelser rettes til NATF