!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
Søk støtte til teatermangfold, 08.04.2014 Tilbake

Så er det på tide å søke «teatermangfold»midler. Teaterrådet har satt 25. april som frist for prosjektmidler og organisasjonsmidler. Såkalte   «såmidler» kan det søkes om fortløpende. Formålet med støtteordningen er å bira til tiltak som støtter opp om mangfold og deltagelse.

Dette er en støtteordning for mangfold, inkludering og deltaking. Formålet med støtteordningen er å stimulere tiltak på amatørteaterarenaen som setter fokus på kunnskap, mangfold, holdninger og deltakelse. Retningslinjer for fondet kan du lese på www.teater.no. (Norsk teaterråds nettside) og der finner du også søknadsskjemaer.

Målgruppen for støtteordningen
Organisasjon: Landsomfattende organisasjoner eller fylkesledd med flere ikke-profesjonelle frie grupper som arbeider med teater som inkluderingsarena gjennom for eksempel heving av kulturell kompetanse, sosial samhandling, samfunns- og arbeidstrening og språkutvkling.
Prosjekt: Andre aktører med flere ikke-profesjonelle frie grupper som arbeider med teater som inkluderingsarena gjennom for eksempel heving av kulturell kompetanse, sosial samhandling, samfunns- og arbeidstrening og språkutvikling.
Såmidler: Lokale teaterlag som ønsker å tilrettelegge sitt amatørteaterlag som inkluderingsarena.

Hvilke typer prosjekter/aktiviteter kan søke om støtte?
Prosjekt som setter fokus på mangfold, holdninger og deltakelse. Prosjektene må vektlegge toleranse og forståelse for mangfold gjennom tiltak som kurs, arrangement eller aktiviteter. Søker må vise til aktiv deltakelse i amatørteaterfeltet, hvilke konkrete tiltak de vil igangsette og hvordan man skal nå ut til både deltakere og lokalsamfunn.

Det er mulig å ta opp temaet som en del av et kurs eller inkludere det i eksisterende aktivitet i organisasjonen, klubben eller lokalmiljøet. Det oppfordres til å tenke gjennom hvordan målsetninger ved prosjektet kan videreføres også etter prosjektets slutt, og støtteordningen vil i så måte kunne tildele midler til utvikling av materiell som opplæringsmanualer i metoder og aktiviteter.

Det kan i noen tilfeller vurderes å gi støtte til å utarbeide informasjonsmateriell som film, plakater, brosjyrer o.l. dersom søker viser til en plan for hvordan det når ut til flere enn prosjektets deltakere. Her stilles det imidlertid krav om kvalitetssikring ved at man knytter til seg folk med kompetanse.

Alle prosjekt må synliggjøre at de har mottatt støtte fra Mangfold og inkludering med navn og logo i all informasjon om prosjektet.

Det er to separate søknadsskjema til ordningen, et til såmidler med løpende søknadsfrist, og et til organisasjon/prosjekt, som har frist 25. april.

Tekniske henvendelser rettes til NATF