!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
205.000 Frifond-kroner, 23.03.2014 Tilbake

Medlemsgrupper i Norsk Amatørteaterforbund fikk med seg 205.000 kroner i siste fordelingsrunde med Frifond-midler. Fire av gruppene våre fikk midler - men dette er altså en støtteordning som flere bør benytte seg av. Norsk teaterråd, som fordeler pengene, mener Frifond er Norges enkleste og minst byråkratiske støtteordning!

Det var Studentteateret Immaturus i Bergen som fikk mest av våre fire, med penger både til Studentteaterfestivalen 2014 og til en oppsetning av «Hamletmaskinen» (bildet). Også Undheim Revyteater tok bra for seg, med støtte til forestillingen «Havgløtt Camping» og til flere dansekurs. Telemark barne- og ungdomsteater fikk støtte til «Folk og røvere i Kardemomme by» og Hov barna- og ungdomsteater fikk støtte til «Lykkelig i alle sine dager?».

Frifond har enkle søknads- og rapportskjema, ingen søknadsfrister og kort behandlingstid gjør Frifond lett å bruke.

Frifond er delt opp i ulike ordninger rettet mot ulike målgrupper. Skal du arrangere dansekurs eller drive med teater søker du Frifond teater elektronisk via søknadssystem på nettsidene frifond.no. For å få støtte må gruppen være på minst tre personer og aktiviteten må hovedsakelig foregå i egen kommune. Minst 1/3 av de som er med på aktiviteten må være under 26 år. Aktiviteten må være gjennomført basert på frivillig innsats.

Tekniske henvendelser rettes til NATF