!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
Vellykket studenteaterfestival, 15.03.2014 Tilbake

Amatørteatervirksomheten ved Universitetene er stor - noe som også ble synlig under årets Studentteaterfestival, som ble arrangerte i Bergen nettopp. Både studentteateret Immaturus i Bergen og Teater Neuf i Oslo mer med i NATF. Under festivalen var også studentteateret i Trondheim invitert. I tillegg til de besøkende aktører, hadde festivalen 750 besøkende de tre dagene den varte.

Teatersjef Agnethe Haaland ved Den Nasjonale Scene var invitert til å klippe snora (bildet) og markere åpningen på festivalen i et fullsatt Storelogen 6. mars. Der hadde hun også utallige godord å si om Immaturus.

Så gikk det slag-i-slag, med workshop i performance (altså: personlig performativt basisvokabular og skaping av bilder i relasjon til rom, dimensjoner, tid, persepsjon, bevegelser og handlinger, samhandling,sosiale restriksjoner og minner!!), workshop i poetry slam og gallamiddag.

Vertskapet Immaturus hadde premiere på en av sine to hovedproduksjoner denne våren, nemlig «Hamletmaskinen». Det er blitt sagt at å sette opp Hamletmaskinen som teater er umulig, så her var lista lagt høyt.

Under festivalen var det også et stort Helhus på Det Akademiske Kvarter, med temaet KUNST. Her var teater, musikk og dans. Dessuten kjempet studentteaterne fra Oslo, Trondheim og Bergen om tittelen som årets beste improby.

Tekniske henvendelser rettes til NATF