!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
Fra befaring i Nepal, 12.04.2014 Tilbake

NATFs generalsekretær Helen Hansen har vært i Nepal for å se hvordan teaterprosjektet i Nepal har gått. Prosjektet - et norsk «spleiselag» med NATF i spissen, bruker teater for å bringe frem i lyset svært tabubelagte temaer som for eksempel barneekteskap, vold, seksuelle overgrep og trafficking. Helens oppsummering: Det er bare helt utrolig hvilken betydning dette har hatt...

Det er også utrolig å se hvor mye de får gjort med svært begrensede midler, sier hun.
-Ved bruk av Forum Teater og dukketeater er det mulig å bringe frem også tabubelagte temaer. Forum Teater brukes slik at forestillingen stanses etter at en problemstilling er vist. Publikum kommer så med forslag til hvordan de aktuelle problemene kan løses, og skuespillerne vise de ulike løsningene. For en genial måte å nå ut til alle de som ikke har tilgang til nyheter, ikke kan leser eller aldri har vurdert å gjøre noe annerledes enn det inngrodde tradisjoner tilsier.

NATF ønsker å bidra til at dette teaterprosjektet kan fortsette også i 2014 og 2015.
Ønsker du mer info om teaterprosjektet eller teaterlaget ditt kunne tenke deg å bidra med økonomisk støtte - ta kontakt med sekretariatet i NATF. NATF sender en stor takk til READ Nepal som er vår samarbeidspartner i Nepal.

Vil du se video om bruk av Forum teater i Nepal, gå inn på vår Facebookside.

Tekniske henvendelser rettes til NATF