!DOCTYPE html> Norsk Amatørteaterforbund
Trenger du hjelp? Tips oss.. Tlf 92 89 21 25 Anne Lise Olsen
NATF på topp, 03.03.2014 Tilbake

Norsk Amatørteaterforbund er den av Norsk teaterråds organisasjoner som har flest tilskuere og som scorer høyt også når andre aktiviteter telles blant medlemsgruppene. Det kommer fram i «Kulturstatistikk 2012», som er utgitt av Statistisk Sentralbyrå (www.ssb.no) og finansiert av Kulturdepartementet. Statistikken gir gjennom tekst, figurer og tabeller et hovedbilde av kulturen i Norge.

Her er tall for offentlige utgifter, informasjon om sysselsetting i kulturnæringene, samt oversikt over deltagelse i ulike kulturelle aktiviteter. Hovedhensikten med publikasjonen er å beskrive og gi en samlet oversikt over den tilgjengelige statistikken for ulike kulturområder i Norge.
Statistikken ble lagt fram rett før årsskiftet. På grunn av rapporteringsrutinene til Norsk teaterråd, er det ikke 2012, men 2011-tall som brukt for den organisasjonen.

Her gjøres tallene som teaterrådets medlemsorganisasjoner, slik som NATF, offentlige. For Norsk Amatørteaterforbund har aktivitet alltid vært viktig. Det å stimulere til aktivitet og hjelpe til slik at flest mulig får spilt mest mulig for flest mulige, er et mål.

Derfor er det gledelig at ingen organisasjon har medlemsgrupper som trekker større publikumsmasser enn Norsk Amatørteaterforbund. I «Kulturstatistikk 2012» er tallene på produksjoner, forestillinger, aktører og tilskuere for årene 2009 til 2011 offentliggjort.

For alle årene topper NATF tilskuerstatistikken. Også i antallet aktører scorer NATF høyt, bare Norsk frilynt ungdomsforbund har flere. Foruten NATF, er det bare to organisasjoner som kun holder på med amatørteateraktivitet, nemlig HATS (som dekker fylkene i Nord-Norge) og Vestlandske teatersenter (Vestlandet). De har begge langt færre produksjoner, forestillinger, aktører og tilskuere enn NATF. Av statistikken framgår av HATS ikke har rapport om aktivitet hverken i 2010 eller i 2011. Det er sikkert en utfordring for teaterrådet som paraplyorganisasjon, som på oppdrag av Kulturdepartementet skal fordele statsstøtte bl.a. på grunnlag av aktivitet.

Hele statistikken kan leses her: http://bit.ly/1cnYtgX

Tekniske henvendelser rettes til NATF