Teaterdager 2005

 Hovedside
 Program
 Innkvartering
 Kurs
 Annet
 Forestillinger
 NM i teatersport
 Se bilder
BRØDRE m/Teater Joker Tilbake til oversikten

Åpningsforestillingen

Sted: Kulturhuset Banken, Festsalen
Tid: Fredag 2. september kl. 22.00
Pris: kr 100,- (NB! GRATIS for deltakere på Teaterdagene 05)
Bill. kjøpes ved døra

"Det finnes nesten bare gode grunner for å skjule spor
Og det finnes historier vi ikke er lei av
Vi er bare redde for å fortelle dem"

Teater Joker inviterer deg inn i en mørkere verden. En verden der den du stoler på blir borte og dine barndomsvenner ikke er det de gir seg ut for å være. Der helten kanskje er en ridder Blåskjegg. Der den virkeligheten du kjenner vrenger innsiden ut. Gjøgleri møter alvor. Angst møter lykke. Eventyr møter krim.

Historien om disse fem barndomsvennene blir fortalt gjennom forandringer, overganger og bilder, der skuespillernes kropper og stemme danner reisverket for tilskuernes fantasi.

"Brødre" bygger i stor grad på poesi, men ikke bare som litteratur. Også som kroppsspråk, bevegelse og bildespråk. Det kaotiske, romlige og hybride uttrykket blir et møte mellom forskjellige former, kunstnerlige og kulturelle. Forestillingen unnviker det endimensjonale og nærmer seg noe ungdom nå er godt kjent med: virtualitet. Teater Joker benytter seg av en teknikk som er i slekt med det virtuelle: Bande mimée; tegneserie-mime.

"Brødre" forsker videre i formspråket Teater Joker brukte i forestillingen "Rike Per". Scenen er nærmest fri for rekvisitter, og skuespillernes kropper fungerer som redskap og uttrykk. Med overgangsteknikker de unge er kjent med fra filmen, skjer sceneskifte og sammenbinding av handling. Skuespillerne bærer masker i flere sekvenser, og forestillingen spinner rundt et stikkord som dobbelthet, både tematisk og uttrykksmessig.


Skuespillere:                      
Jarl Flaaten Bjørk
Kristin Rui Slettebakken
Øystein Johansen
Håkon Strøm
Astrid Elise Sæterøy
Håkon Vego
 
 
Regi/instruksjon: Niels Peter Underland
Koreografi: Anne Bryhn
Produsent: Guri Glans
Tekst: Silje Vethal
Dramaturg: Åshild Vethal