Teaterdager 2005

 Hovedside
 Program
 Innkvartering
 Kurs
 Annet
 Forestillinger
 NM i teatersport
 Se bilder
Maskekurs Tilbake til oversikten

Kursholder: Signe Johannessen Offerdal

På dette kurset tar dere ett ”dypdykk” inn i maskenes verden, med fokus på dyremasker, både i realistisk og fabelistisk forstand. Vi vil jobbe med mange forskjellige materialer innen klassiske venetianske teknikker som lær, pappmasjé, tekstil i celluloseform og fjær, samt leke med moderne uttrykk som gummi og plast.
Det vil bli fokusert på kursdeltakernes behov og ønsker. Det velges tema og teknikk etter interesse. Vi utvikler idé og prosjekt, og gjennomfører med tett veiledning av kursholder. Scenebruk blir sentralt.
Dette blir ett praktisk og heftig kurs der man lærer enormt mye på kort tid.
 
Ta med klær som tåler søl!
NB! Materialkostnader på kr. 200,- kommer i tillegg til kursavgiften.


Signe Johannessen Offerdal er utdannet på kunsthøgskolen i Oslo. Strykejernet Kunstskole, Vestlandske Teatersenter, W.W Conflicttheater. m.m.
Maskekompetansen kommer fra en ett års lærlingetid hos en maskemaker i Stockholm (venetsianske teknikker) og en ett års lang spesialstudie om afrikanske dyremasker og rituelle masker. Hun har jobbet som freelance maskemaker i mange år, og har hatt en 3 1/2 års praksis i Oppland Teater + mange års erfaring innen amatørteatermiljøet i Lillehammer. Signe arbeider som kunstner med både masker og tredimensjonal form og prosjekter innen teater og performance.